Challenges

Ouderenzorg en technologieEr wordt veel geïnnoveerd in de zorg. Een deel van de zorg wordt anders ingericht door het gebruik van technologische innovaties. Bijvoorbeeld het gebruik van een tablet om contact te hebben met de huisarts of specialistisch-verpleegkundige in het ziekenhuis bij chronische ziektes als Diabetes of COPD. Een ander voorbeeld is het gebruik van revalidatie-apps thuis, zodat de revalidatie na een heupoperatie niet ophoudt als de patiënt de zorginstelling verlaat.

Niet alleen de zorgverlener moet wennen aan het gebruik van technologie, maar ook de mens die de zorg ontvangt. Zeker ouderen, die niet altijd gewend zijn om een tablet of smartphone te gebruiken. Hoe zorgen we er toch voor dat technologische innovaties in de zorg door ouderen als een waardevolle toevoeging worden ervaren?

Heb je een idee of oplossing om deze challenge aan te pakken, doe dan mee! Heb je een technologische innovatie ontwikkelt voor de ouderenzorg die door ouderen als waardevol wordt ervaren of zit je nog midden in de ontwikkeling van een innovatie die inspeelt op de behoefte van ouderen, ook dan zijn we benieuwd naar je ervaringen of ideeën om deze challenge aan te pakken.

Oplossingen indienen

Oplossingen voor de challenges mogen vóór 23 februari 2017 12.00 uur worden ingediend via het volgende formulier. Als je deze link klikt kom je gelijk in het aanmeld scherm.

We vragen je drie stappen in te vullen:

  • persoonlijke informatie
  • algemene informatie
  • bevestiging

We hebben gekozen de vragenlijsten zo beknopt mogelijk te maken en toch voldoende informatie te krijgen.

We hebben gekozen de vragenlijsten zo beknopt mogelijk te maken en toch voldoende informatie te krijgen. Mocht je vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met Marijke Deegens ([email protected]).

Wat investeren wij in elk van de vraagstukken?

  • € 50.000 maximaal voor een opdracht met betrekking tot een product of dienst
  • € 20.000 voor een voucher (zonder eigen bijdrage) om het idee beter te maken bijvoorbeeld voor het maken van een prototype of verder onderzoek.
  • Onze hulp: niet voor elk idee is een opdracht of voucher beschikbaar, maar we spannen ons wel in om je verder te helpen bijvoorbeeld via De Groeiversneller.