Challenges

Voedsel op maatHoe kunnen we ervoor zorgen dat voeding meer op maat wordt gemaakt zodat het rechtstreeks bijdraagt aan ziekteherstel van ouderen en kinderen?

Iedereen weet: goede voeding is belangrijk! Of het nu gaat om preventie, betere sportprestatie of sneller herstel na ziekte, gezonde voeding speelt een rol.

Al sinds de Middeleeuwen zijn daar talloze aanwijzingen voor. ’An apple a day, keeps the doctor away’.

Maar wat ís gezonde voeding? Voor wie? En wat maakt de invloed van voeding zo groot? Hier spelen verschillende factoren een rol. Dat maakt nu de materie juist complex. Beter inzicht in de werking van voeding is daarom belangrijk. Gerenommeerde Gelderse onderzoeksinstituten werken daar hard aan.

Zo wordt sinds jaren geprobeerd om bekende ‘boosdoeners’ als  zout-, vet- en suikergehalte – te verlagen, zonder verlies aan smaak. Toch betekent dit niet automatisch dat betere voeding en/of een gezonder dieet altijd een positief effect heeft. Hiervoor is meer nodig. Factoren als timing en afstemming op het persoonlijk metabolisme blijken ook van wezenlijk belang. Zo draagt een voedingsadvies bij ziekteherstel, mits goed afgestemd op bijvoorbeeld ouderen of kinderen, bij aan sneller herstel. 

Kortom, het belang van ‘voeding op maat’ is cruciaal. Maar hoe krijg je dat praktisch voor elkaar? Wij zijn zeer benieuwd naar uw ideeën voor dit element in de zoektocht naar gezonde voeding!  

Oplossingen indienen

Oplossingen voor de challenges mogen vóór 23 februari 2018 12.00 uur worden ingediend via het volgende formulier. Als je deze link klikt kom je gelijk in het aanmeld scherm.

We vragen je drie stappen in te vullen:

  • persoonlijke informatie
  • algemene informatie
  • bevestiging

We hebben gekozen de vragenlijsten zo beknopt mogelijk te maken en toch voldoende informatie te krijgen.

We hebben gekozen de vragenlijsten zo beknopt mogelijk te maken en toch voldoende informatie te krijgen. Mocht je vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met Marijke Deegens ([email protected]).

Wat investeren wij in elk van de vraagstukken?

  • € 50.000 maximaal voor een opdracht met betrekking tot een product of dienst
  • € 20.000 voor een voucher (zonder eigen bijdrage) om het idee beter te maken bijvoorbeeld voor het maken van een prototype of verder onderzoek.
  • Onze hulp: niet voor elk idee is een opdracht of voucher beschikbaar, maar we spannen ons wel in om je verder te helpen bijvoorbeeld via De Groeiversneller.

Do you want to know when we have new challenges?

Fill in your email

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.