Hoe werkt Startup in Residence in de praktijk?


Een samenvatting van wat je te wachten staat, in tien stappen:

(1) Collega’s van een organisatieonderdeel van JenV selecteren vraagstukken die in aanmerking komen voor de startup-aanpak.
Dit zijn meestal complexe vragen waarvoor nieuwe innovatieve ideeën of nieuwe technologieën nodig zijn. Deze expertise is bij reguliere partners niet vanzelfsprekend aanwezig.
Maar natuurlijk wel bij jou!

(2) JenV gaat op zoek naar startups die het beste matchen met de opgaven. Match jij met de opgave, dan benadert JenV joú.
Een match made in heaven? Laat zien wat je in huis hebt en breng de komende tijd jouw unieke startup-aanpak voor het voetlicht. Andere bevlogen startups dingen samen met jou mee: er worden namelijk meerdere startups aan hetzelfde vraagstuk verbonden.

(3) Aan elk vraagstuk wordt een mentor verbonden die tijd, ruimte en mandaat heeft om vorm en inhoud van een vraagstuk te beschrijven.
De mentor is jouw sparringpartner de komende maanden.

(4) Je gaat aan de slag en schrijft een projectvoorstel.
Hierin staat de beschrijving van jouw idee of oplossing centraal.

(5) Een jury beoordeelt jouw idee op de inhoud en checkt of het idee makkelijk te realiseren is.
Daarna presenteer je je idee in een pitch. De jury bestaat uit medewerkers van het JenV onderdeel waar de vraagstukken geselecteerd zijn én uit ondernemers en collega startups.

(6) In de pitch let de jury op de inhoud van je voorstel.
Ook stellen ze je vragen over het team wat samengesteld is om het prototype te ontwikkelen.

(7) De jury selecteert de startup met het beste projectvoorstel en pitch.
Aan elk vraagstuk wordt een startup verbonden en zij vormen samen het dreamteam voor de komende maanden.

(8) Als één van de winnende startups uit de bus gekomen?
Je neemt deel aan het SiR-programma.

(9) En dan begint het pas. Je start met een kick-off event waarbij je het idee presenteert.
Je start direct samen met je mentor met het aanpakken van het maatschappelijke vraagstuk.  Vijf maanden later presenteer jij samen met jouw team het prototype op de Demo-day.

Werkend prototype,  What is next?!
(10) Na je presentatie ga je met potentieel geïnteresseerde afnemers in gesprek om jouw prototype samen uit te werken en in te kopen. Je gaat bijvoorbeeld in gesprek met een collega van een JenV-partner zoals politie, Openbaar Ministerie of de Raad voor de Kinderbescherming. Ook kun je in gesprek met een gemeente of veiligheidsregio.

 

Enthousiast?
Inschrijven voor het huidige Startup in Residence Programma is gesloten.  Schrijf je nu in als potentiële deelnemer voor het volgende Startup in Residence Programma.