Challenges

21st century skills training



 

CLICK HERE TO APPLY FOR THIS CHALLENGE

 

De toekomst van werk is onzeker. Mensen zijn al snel bang dat de robots hun werk over komen nemen. Maar gelukkig ligt dat een stuk subtieler. Er zullen niet massaal banen verdwijnen, maar de inhoud van het werk gaat wel radicaal veranderen. Dat vraagt niet om nieuwe mensen, maar vooral om nieuwe skills.

Dit gaat veel breder dan alleen maar omgaan met techniek en verandering. De lijst met 21st Century skills geldt niet alleen voor kinderen en jongeren. Juist ook de huidige medewerkers van de provincie Zuid-Holland krijgen daarmee te maken.

Als werkgever weten we zeker dat we de komende jaren onze medewerkers de mogelijkheid moeten bieden te ontwikkelen. Ze moeten verandering aankunnen. Vanuit de werkgever is nut en noodzaak hiervoor duidelijk. Vanuit de werknemers is men vaak angstiger hierover. Terwijl het een fantastisch perspectief kan zijn dat je de komende jaren aan je eigen ontwikkeling gaat werken.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Met de nieuwste mogelijkheden rondom VR, data-analyse, AI, serious gaming, game-based-assessment, trainings- en ontwikkelingsinzichten, talent scouting etc. willen we een skills-ontwikkelingstraject neerzetten dat:

  • Voor de werkgever mogelijkheden op maatwerk en resultaten biedt
  • Voor de werknemers aantrekkelijk en leuk is

 

Als je bijvoorbeeld kijkt hoe bij voetbalclubs PSV en AZ aan talentontwikkeling wordt gedaan met games, dan is dat ook toepasbaar op onze talenten. Alleen hebben we het dan niet over voetballers van 16, maar over 1.600 medewerkers van de provincie met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar.

 

Maar, het zijn wel 1.600 medewerkers die erg bevlogen in hun werk zijn, en het overgrote deel wil zich zeker ontwikkelen. Maar juist door hen in kleine stapjes mee te nemen in deze ontwikkeling, moeten we voorkomen dat er tegen de verandering als iets groots wordt aangekeken.

Meer informatie nodig? Stel een vraag.

 

We bieden:

  • Een kans op een opdracht om een prototype/pilot te realiseren.
  • Een uitgebreid programma met trainingen.
  • Een kans op een vervolgopdracht of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot.
  • Toegang tot financiering voor het ontwikkelen van een prototype/pilot.

 

Meer informatie over het Startup in Residence programma en het selectieproces.

 

Achtergrondinformatie

https://www.werf-en.nl/wat-recruiters-kunnen-leren-van-het-hoofd-prestaties-van-voetbalclub-az/