Challenges

Issue en sentiment-analyse bestuur gemeenten 

CLICK HERE TO APPLY FOR THIS CHALLENGE

 

Het is voor de provincie belangrijk actuele informatie te hebben over wat er speelt binnen de 52 gemeenten in Zuid-Holland.

Snelle inzichten in trends, sentiment, kansen ̩n gevaren zijn belangrijk om goed en tijdig in te spelen op relevante ontwikkelingen. Nu krijgen we deze informatie pas laat Рof achteraf -, waardoor de provincie soms niet op tijd kan handelen.

We streven naar een situatie waar de provincie sneller en accurater signalen op kan halen uit de omgeving. Het aanbod aan informatie is de afgelopen jaren snel gestegen. Analytische vaardigheden als data crawling en data mining zijn nodig om grootschalige datasets die door sociale media gegenereerd worden, effectief te kunnen analyseren.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Jouw oplossing helpt de provincie bij het duiden van en betekenis geven aan signalen en het stellen van prioriteiten bij de issues die spelen in de 52 gemeenten van Zuid-Holland.

We zijn op zoek naar een oplossing waarmee we patronen uit grootschalige data kunnen halen en waarmee we de meningen van relevante belanghebbenden kunnen inventariseren. Daarmee worden constructieve reacties en beter handelen van de provincie mogelijk.

Het middel moet gebruiksvriendelijk zijn en makkelijk in gebruik. Een belangrijke voorwaarde is dat de informatie actueel is, goed ontsloten en makkelijk toegankelijk.

Meer informatie nodig? Stel een vraag.

 

Wat is er te winnen?

  • Afdeling Bestuur van de Provincie Zuid-Holland neemt het product/middel af.
  • Toegang tot het netwerk van de provincie.
  • Media aandacht in het blad Binnenlands Bestuur.

Daarnaast bieden we:

  • Een kans op een opdracht om een prototype/pilot te realiseren.
  • Een uitgebreid programma met trainingen.
  • Een kans op een vervolgopdracht of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot.
  • Toegang tot financiering voor het ontwikkelen van een prototype/pilot.

Meer informatie over het Startup in Residence programma en het selectieproces.