Challenges

Samenwerken op afstand 

CLICK HERE TO APPLY FOR THIS CHALLENGE

 

In het digitale tijdperk is werk steeds vaker tijd- en plaats-onafhankelijk. Dit is bij de provincie Zuid-Holland niet anders. In de afgelopen vijf jaar is het aantal thuiswerkers flink toegenomen. Daar zitten ook de mensen bij die niet alle dagen thuiswerken, maar bijvoorbeeld één dag in de week. En waarom zou je ook niet? Thuiswerken is flexibel, voorkomt reistijd en geeft medewerkers meer verantwoordelijkheid.

Naast het toenemende aantal thuiswerkers, wordt binnenkort ook een deel van het provinciehuis verbouwd. Hierdoor verhuizen ca. 400 werknemers naar een externe locatie. Fysieke vergaderplekken worden door de verbouwing schaarser en alternatieven – zoals externe vergaderruimtes – zijn vaak erg duur.

Vergaderen op afstand is door deze ontwikkelingen steeds vaker nodig. Werknemers van de provincie ervaren echter dat de ICT ontoereikend is voor thuis- en telewerken. Eén op één virtueel vergaderen is vrij eenvoudig te realiseren via bijvoorbeeld Skype. Bij meerdere partijen blijkt het echter moeilijk om de juiste interactie te waarborgen.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Hoe laat je de samenwerking goed verlopen met werknemers die niet fysiek op kantoor zijn? Hoe richt je vergaderruimtes in, zodat virtueel vergaderen écht mogelijk wordt. Dat zijn de vragen die we binnen dit programma willen tackelen.

De oplossing moet in ieder geval flexibel, intuïtief en eenvoudig zijn, zodat ze voor iedereen werken. Bij de provincie Zuid-Holland kunnen vijf verschillende generaties samen aan de slag zijn, elk met hun eigen technologische vaardigheden en voorkeuren.

 

Meer informatie nodig? Stel een vraag.


Wat is er te winnen?

Dit vraagstuk is actueel en urgent voor de provincie Zuid-Holland, vanwege onze gedeeltelijke verhuizing naar een externe locatie. Oplossingen kunnen direct getest worden tussen deze twee gebouwen. 

 

We bieden:

  • Een kans op een opdracht om een prototype/pilot te realiseren.
  • Een uitgebreid programma met trainingen.
  • Een kans op een vervolgopdracht of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot.
  • Toegang tot financiering voor het ontwikkelen van een prototype/pilot.

 

Meer informatie over het Startup in Residence programma en het selectieproces.