News

Persbericht: 11 startende ondernemers aan de slag voor een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland

– Gepubliceerd op 2 mei 2018 –

 

De provincie heeft 11 startups geselecteerd die gaan helpen met het oplossen van verschillende uitdagingen, zoals het meten van luchtkwaliteit en het hergebruiken van afvalstromen.

Startup in Residence

De provincie werkt in het Startup in Residence programma actief samen met startups. Deze jonge bedrijven hebben vaak verfrissende en innovatieve ideeën voor de uitdagingen in onze regio. Op deze manier geeft de provincie een impuls aan een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland.

65 aanmeldingen

Deze 11 startende ondernemingen zijn geselecteerd uit een totaal van 65 aanmeldingen. Na een eerste selectie hebben 19 startups gepitched in het provinciehuis en zijn er uiteindelijk 11 startups geselecteerd om daadwerkelijk deel te nemen aan het Startup in Residence programma. Deze selectie is gemaakt door een jury die ondermeer bestond uit ervaren ondernemers en innovators.

Voorbeelden

De startups richten zich op verschillende uitdagingen in de regio en gaan samenwerken met verschillende afdelingen van de provincie. Zo gaat Studio Rap aan de slag met het 3D-printen van bushaltes, IntelFlows gaat luchtkwaliteit in Zuid-Holland meten door sensoren te plaatsen op bussen en REsprint helpt met het hergebruiken van afvalstromen.

Intensief samenwerkingstraject

Tijdens een intensief samenwerkingstraject van 5 maanden ontvangen de startups een uitgebreid trainingsprogramma, werkruimte en krijgen zij toegang tot financiering en het netwerk van de provincie. Zo zorgt de provincie voor een echte ‘kick-start’ van de jonge ondernemers!

Hoe verder?

De kick-off van het programma is op 18 mei in het provinciehuis. Iedereen is van harte welkom bij de pitches van de startups om de provincie slimmer, schoner en sterker te maken. De startups werken de komende 5 maanden toe naar een product of een ander soort oplossing voor de uitdagingen. Tijdens het Festival van de Toekomst op 13 september presenteren ze deze aan een publiek van potentiële klanten. Als de oplossingen succesvol zijn, zal de provincie Zuid-Holland de eerste grote klant zijn: de launching customer.
Volg alle ontwikkelingen op de website: www.zuid-holland.nl/startupinresidence.